| Ładowanie strony ... Proszę czekać. |
miłośników polskiego lotnictwa | |||
| .: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :. | |||
|
Temat: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! (2010-03-07,16:36) Witam bardzo serdecznie, szczególnie Pana Grzegorz Sojdę! Od kilku lat „śledzę” Pańską stronę „Myśliwcy”. Dzięki Pana pasji, włożeniu mnóstwa pracy oraz dzięki kilku autorom (nie zawsze zgodnym ;-)) ale wnoszącym nowa wiedzę uważam tę stronę i forum za jedne z najlepszych w zakresie lotnictwa DWS. Mam jednak nieodparte poczucie iż brakuje na niej elementu „namacalnej historii”. Owszem są zdjęcia (coraz więcej), są biografie, rysunki samolotów, ale czemu nie sięgnąć i nie pokazać np. wspaniałego zbioru odznak lotniczych lub linku do takiej strony. Mam tu na myśli przede wszystkim zbiór Pana K. Tyszki. Galeria odznak dywizjonów (lub link do strony) uzupełniona o skany dokumentów ich nadania, byłaby wg mojej skromnej opinii wspaniałym rozszerzeniem Pana strony. Ostatnio falerystyka lotnicza zaczyna być niezwykle popularna a zobaczenie oryginałów odznak, gap lotniczych czy znaków spadochronowych zwłaszcza z poprawnym ich opisem i historią jest w dalszym ciągu trudne. Jest również o tym mowa na forum w wątku dotyczącym militariów lotniczych i strony Pana K. Tyszki. Może udałoby się zrealizować taki projekt bo jest wielu zainteresowanych tą tematyką. Pozdrawiam serdecznie, życząc samych sukcesów
| |||
(16) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-07, 16:36 : Cytat:Yes, yes, yes!!! Również dzięki! ... to idę za ciosem... Panie Krzysztofie prosimy o update... warto zamieścić brakujące odznaki, orły i gapy!!! jak zwykle pozdrawiam
| |||
(15) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-07, 14:24 : Witam. Cytat: nie będę się powtarzał. Wiesiek
| |||
(14) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 23:19 : A to miła niespodzianka...! Dziękujemy bardzo! :)
| |||
(13) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 22:16 : polishmilitarycoll.mysliwcy.pl/ :)
| |||
(12) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 19:48 : Ja również niezmiennie się podpisuję pod tym apelem!
| |||
(11) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 19:28 : Witam. Ad.4 Cytat: Przepraszam Rafał, już się dołączam do tego apelu pod adresem Grega. Oczywiście, że jestem zainteresowany tylko też i trochę zapracowany - dlatego uciekł mi ten apel - o czym ten ostatni wie. Wiem też, że to czasochłonna praca i należy być cierpliwym. Wiesiek
| |||
(10) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 12:37 : Witam, może nowy układ strony i odświeżona szata graficzna przyniesienie nam zakładkę "odznaki"? Pzdr
| |||
(9) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2008-11-16, 16:56 : Witam! Chciałem skromnie przypomnieć o swoim dawnym apelu. Pozdrawiam
| |||
(8) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2007-10-29, 23:19 : Cytat: I chwała Bogu...:)
| |||
(7) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2007-10-29, 19:48 : Cytat: Cytat: Może jednak "cud" się zdarzy, wszystko zależy od Grzesia. Trzeba mieć nadzieję :) Ostatnio zareagował bardzo szybko i można już wyłączać reklamy podczas czytania i pisania postów :). Czy mam mówić rzeczy tak oczywiste?, to zrozumiałe, że jestem zainteresowany uaktualnieniem strony Pan Tyszkiz jego kolekcją odznak lotniczych i nie tylko zresztą. Myślę, że odznaki, kopie dokumentów są nierozerwalnie związane z tym, o czym wszyscy wchodzący na tą stronę, a zainteresowani historią lotnictwa polskiego chcieliby się zapoznać. Za każdym z takich dokumentów stoi lotnik - nie zawsze pilot, ale również mechanik, strzelec, nawigator i wszyscy, którzy tą historię tworzyli, a dzięki którym mamy możliwość obcowania z historią. Grzesiu, nie leń się i zrób z tym coś, bo jak nie, to przestanę wchodzić na Myśliwców i ci spadnie oglądalność :) Pozdrawiam Remigiusz . P.s. Może przy okazji załatwię też swoją sprawę, przerobienia wątku ze zdjęciami wrześniowych samolotów, żeby było mniej "bałaganu". Jeżeli coś z tym uda się zrobić, to przyrzekam, że będę niestrudzenie buszował po internecie i wyszukiwał ciekawe fotki z tego okresu ... :) Oczywiście jak tego nie uporządkujesz, to tez będę wklejał, ale lepiej zrób z tym coś, bo jak nie to ...
| |||
| Powrót do tematów | Powrót do Myśliwców | ||