Ładowanie strony ... Proszę czekać.

miłośników polskiego lotnictwa

.: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :: Forum dyskusyjne :.
Temat: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! (2010-03-07,16:36)
Witam bardzo serdecznie, szczególnie Pana Grzegorz Sojdę!    

Od kilku lat „śledzę” Pańską stronę „Myśliwcy”. Dzięki Pana pasji, włożeniu mnóstwa pracy oraz dzięki kilku autorom (nie zawsze zgodnym ;-)) ale wnoszącym nowa wiedzę uważam tę stronę i forum za jedne z najlepszych w zakresie lotnictwa DWS.    

Mam jednak nieodparte poczucie iż brakuje na niej elementu „namacalnej historii”. Owszem są zdjęcia (coraz więcej), są biografie, rysunki samolotów, ale czemu nie sięgnąć i nie pokazać np. wspaniałego zbioru odznak lotniczych lub linku do takiej strony. Mam tu na myśli przede wszystkim zbiór Pana K. Tyszki. Galeria odznak dywizjonów (lub link do strony) uzupełniona o skany dokumentów ich nadania, byłaby wg mojej skromnej opinii wspaniałym rozszerzeniem Pana strony. Ostatnio falerystyka lotnicza zaczyna być niezwykle popularna a zobaczenie oryginałów odznak, gap lotniczych czy znaków spadochronowych zwłaszcza z poprawnym ich opisem i historią jest w dalszym ciągu trudne.    
Jest również o tym mowa na forum w wątku dotyczącym militariów lotniczych i strony Pana K. Tyszki. Może udałoby się zrealizować taki projekt bo jest wielu zainteresowanych tą tematyką.    

Pozdrawiam serdecznie, życząc samych sukcesów
Rafał[Odpowiedz]
(16) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-07, 16:36 :
Cytat:
Witam.     

Cytat:    
Grzegorz Korcz     
A to miła niespodzianka...!     
Dziękujemy bardzo!     
:)    

nie będę się powtarzał.     
Wiesiek
Yes, yes, yes!!! Również dzięki!    

... to idę za ciosem... Panie Krzysztofie prosimy o update... warto zamieścić brakujące odznaki, orły i gapy!!!    

jak zwykle pozdrawiam
Rafał
[Odpowiedz]
(15) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-07, 14:24 :
Witam.    
Cytat:
Grzegorz Korcz    
Dziękujemy bardzo!     

nie będę się powtarzał.    
Wiesiek
W.G
[Odpowiedz]
(14) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 23:19 :
Dziękujemy bardzo!    
Grzegorz Korcz
[Odpowiedz]
(13) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 22:16 :
polishmilitarycoll.mysliwcy.pl/    

Moderator
[Odpowiedz]
(12) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 19:48 :
Ja również niezmiennie się podpisuję pod tym apelem!
Grzegorz Korcz
[Odpowiedz]
(11) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 19:28 :
Witam.    
Ad.4    
Cytat:
Poza tym Panowie Franek, Jacek, WG (też się spodziewałem głosu), Piotr H., Grzesiowie, Wojtkowie...

Przepraszam Rafał, już się dołączam do tego apelu pod adresem Grega. Oczywiście, że jestem zainteresowany tylko też i trochę zapracowany - dlatego uciekł mi ten apel - o czym ten ostatni wie. Wiem też, że to czasochłonna praca i należy być cierpliwym.     
Wiesiek
W.G
[Odpowiedz]
(10) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2010-03-06, 12:37 :
Witam, może nowy układ strony i odświeżona szata graficzna przyniesienie nam zakładkę "odznaki"?    
Pzdr
Rafał
[Odpowiedz]
(9) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2008-11-16, 16:56 :
Witam!    
Chciałem skromnie przypomnieć o swoim dawnym apelu.    
Pozdrawiam
Rafał
[Odpowiedz]
(8) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2007-10-29, 23:19 :
Cytat:
Grzesiu, nie leń się i zrób z tym coś, bo jak nie, to przestanę wchodzić na Myśliwców i ci spadnie oglądalność :)

I chwała Bogu...:)
Grześ
[Odpowiedz]
(7) Temat Re: Apel do P. Grzegorza w sprawie kolekcji odznak! z dnia 2007-10-29, 19:48 :
Cytat:
Będę chyba musiał wyczytywać po nazwisku! :-))     

Panie Remigiuszu!     
Na Pana komentarz liczyłem najbardziej!     
Pan przecież jest miłośnikiem militariów lotniczych!

Cytat:
Ja nie liczyłbym na Twoim miejscu na jakiś... cud. Całkiem jak ostatnio...

Może jednak "cud" się zdarzy, wszystko zależy od Grzesia. Trzeba mieć nadzieję :)    

Ostatnio zareagował bardzo szybko i można już wyłączać reklamy podczas czytania i pisania postów :).    

Czy mam mówić rzeczy tak oczywiste?, to zrozumiałe, że jestem zainteresowany uaktualnieniem strony Pan Tyszkiz jego kolekcją odznak lotniczych i nie tylko zresztą.    

Myślę, że odznaki, kopie dokumentów są nierozerwalnie związane z tym, o czym wszyscy wchodzący na tą stronę, a zainteresowani historią lotnictwa polskiego chcieliby się zapoznać. Za każdym z takich dokumentów stoi     
lotnik - nie zawsze pilot, ale również mechanik, strzelec, nawigator i wszyscy, którzy tą historię tworzyli, a dzięki którym mamy możliwość obcowania z historią.     
Grzesiu, nie leń się i zrób z tym coś, bo jak nie, to przestanę wchodzić na Myśliwców i ci spadnie oglądalność :)    

Pozdrawiam     
Remigiusz .    

P.s. Może przy okazji załatwię też swoją sprawę, przerobienia wątku ze zdjęciami wrześniowych samolotów, żeby było mniej "bałaganu". Jeżeli coś z tym uda się zrobić, to przyrzekam, że będę niestrudzenie buszował po internecie i wyszukiwał ciekawe fotki z tego okresu ... :)    
Oczywiście jak tego nie uporządkujesz, to tez będę wklejał, ale lepiej zrób z tym coś, bo jak nie to ...    

Remigiusz Gadacz
[Odpowiedz]

znalezionych: 16, strona 1 z 2
«  -  1  2  -  »

Powrót do tematów Powrót do Myśliwców